Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

2ο Βραβείο για την Riverview Project στον Διασυνοριακό Διαγωνισμό Ανοιχτής Καινοτομίας

03/02/2023 @ 11:00 - 13:00

Με την ανακοίνωση των βραβείων ολοκληρώθηκε ο διασυνοριακός διαγωνισμός ανοικτής καινοτομίας του έργου Interreg Creative@Hubs που αφορούσε επιχειρηματικές ιδέες και προτάσεις από τον δημιουργικό κλάδο, οι οποίες σχετίζονται με τις παρακάτω ενότητες:

  1. Αγροδιατροφικός τομέας
  2. Χειροτεχνία / Εικαστικές-Καλλιτεχνικές δημιουργίες / Παραστατικές Τέχνες (Θέατρο, Χορός, Μουσική κ.λπ.)
  3. Πολιτιστικός Τουρισμός / Πολιτιστική Κληρονομιά

Δημιουργοί, καλλιτέχνες, οργανισμοί και εταιρείες του χώρου της δημιουργικής βιομηχανίας είχαν την ευκαιρία, από 22 Νοεμβρίου έως και 20 Δεκεμβρίου 2022, να υποβάλουν τις ολοκληρωμένες καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες τους στην πλατφόρμα ανοικτής καινοτομίας του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (ΠΤΑ/ΠΔΕ) (www.pde-oip.gr/en) συμμετέχοντας στο διαγωνισμό.

Η Riverview Project συμμετείχε καταθέτοντας πρόταση μέσω του Προέδρου της στον τομέα του Πολιτιστικού Τουρισμού και απέσπασε το 2ο βραβείο. Η πρόταση αφορούσε ένα “Πράσινο Πολυθεματικό Πάρκο στον Αχελώο” στο οποίο θα εφαρμόζονται πρακτικές κυκλικής οικονομίας, θα καταναλώνεται πράσινη ενέργεια απο ΑΠΕ και θα υλοποιούνται δράσεις για το περιβάλλον και τον πολιτισμό, στοχεύοντας στην ανάδειξη της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, στην ενίσχυση του τουρισμού και της τοπικής ανάπτυξης.

Ανεξάρτητη 8μελής επιτροπή, αξιολόγησε τις συμμετοχές με απόλυτη διαφάνεια, αναδεικνύοντας τους παρακάτω βραβευθέντες, ανά θεματική ενότητα και κατά σειρά κατάταξης ως εξής:

1. Αγροδιατροφικός τομέας
🥇1ο βραβείο: Παντελής Μυλωνάς
🥈2ο βραβείο: Σπύρος Λαζαρόπουλος
🥉3ο βραβείο: Natalie La Torre
2. Χειροτεχνίες / Εικαστικές-Καλλιτεχνικές δημιουργίες / Παραστατικές Τέχνες (Θέατρο, Χορός, Μουσική κ.λπ.)
🥇1ο βραβείο: Giuseppe Rinelli
3. Πολιτιστικός Τουρισμός / Πολιτιστική Κληρονομιά
🥇1ο βραβείο: Πάρης Λαλιώτης
🥈2ο βραβείο: Κωνσταντίνος Ραγιάς
🥉3ο βραβείο: Traces ΚΟΙΝΣΕΠ

Τα αποτελέσματα είναι αναρτημένα στην πλατφόρμα του έργου: https://creativehubs.cti.gr/home. Η τελετή απονομής βραβείων, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 3 Φεβρουαρίου 2023 (ώρες 11:00-13:00) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, στην Πάτρα (Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 32 & Αμερικής, στο ισόγειο). Η τελετή θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της πλατφόρμας zoom: .

Τα βραβεία περιλαμβάνουν συνοπτικά την οργάνωση και υλοποίηση ενός προγράμματος καθοδήγησης (Mentoring Programme), την ανάπτυξη υλικού δημοσιότητας και τη συμμετοχή των βραβευμένων σε έκθεση ή εκδήλωση του δημιουργικού τομέα σε μια από τις περιφέρειες που συμμετέχουν στο έργο.

Επιπλέον, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αναλαμβάνει τη συμμετοχή της βραβευθείσας πρότασης με την μεγαλύτερη απόλυτη βαθμολογία, δηλαδή της πρότασης του Παρασκευά Λαλιώτη σε έκθεση ή πρόγραμμα επώασης του δημιουργικού τομέα σε περιοχή εκτός της περιοχής παρέμβασης του προγράμματος.

Στο έργο Creative@Hubs – Interreg V-A Greece-Italy 2014-2020 συμμετέχουν τέσσερις εταίροι:  Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης (επικεφαλής), Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και Περιφέρεια Απουλίας. Στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συμμετέχουν επίσης: το ΙΤΥΕ «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ», τα τρία Εμπορικά Επιμελητήρια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Ηλείας) και το Ινστιτούτο Περιφερειακής Ανάπτυξης – Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του έργου: https://greece-italy.eu/rlb-funded-projects/creativehubs/

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
03/02/2023
Ώρα:
11:00 - 13:00
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , ,
Ιστότοπος:
www.riverviewproject.gr

Χώρος Διεξαγωγής

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Ν.Ε.Ο. Πατρών-Αθηνών 32 & Αμερικής
Πάτρα, Αχαΐα 26441 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Τηλέφωνο:
+302613613500
Προβολή ιστότοπου Χώρος Διεξαγωγής

Διοργανωτής

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
river-scroll-top