Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Έρευνα κοινωνικής αποδοχής έργων ΑΠΕ στην Αιτωλοακαρνανία

01/02/2023 @ 08:00 - 28/02/2023 @ 23:30

ΑΠΕ Αιτωλοακαρνανία

Η ενεργειακή μετάβαση που διαδραματίζεται παγκοσμίως στα πλαίσια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής δε θα μπορούσε να μην αφορά και την Αιτωλοακαρνανία, μια περιοχή με πλούσιο αιολικό, ηλιακό και υδάτινο δυναμικό που προσφέρεται για την ανάπτυξη έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ). Το ενδιαφέρον μάλιστα που εκδηλώνεται καθημερινά από μεγάλες Εταιρείες και Ενεργειακές Κοινότητες για την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ και αποθήκευσης ενέργειας επιβεβαιώνει αυτό το πλεονέκτημα της περιοχής, που ήδη από τη δεκαετία του ’60 άρχισε να αξιοποιείται με τα υδροηλεκτρικά φράγματα στον Αχελώο.

Η μετάβαση όμως από τα συμβατικά καύσιμα στις ΑΠΕ συνεπάγεται αλλαγές στην καθημερινότητα των τοπικών κοινωνιών και πολλές φορές προκαλούν αντιδράσεις. Η κοινωνική αποδοχή των έργων ΑΠΕ σε τοπικό επίπεδο αποδεικνύεται σε καθοριστικό παράγοντα για την περεταίρω διείσδυσή τους και τόσο οι φορείς ανάπτυξης των έργων όσο και οι πολιτικοί ηγέτες σε τοπικό και εθνικό επίπεδο πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους. Η επίτευξη των στόχων της χώρας στο δρόμο προς την πράσινη μετάβαση και την ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας πρέπει να συμβαδίζει με τις επιθυμίες των τοπικών κοινωνιών με δημοκρατική διαβούλευση, τη συναίνεση και τη συμμετοχή τους.

Η Riverview Project παίρνει την πρωτοβουλία να διεξάγει μια έρευνα σχετικά με τη στάση των κατοίκων της Αιτωλοακαρνανίας ως προς την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ και αποθήκευσης ενέργειας τοπικά, σε μια περίοδο που παρόμοια έργα αδειοδοτούνται ή βρίσκονται σε φάση υλοποίησης στην Αιτωλοακαρνανία. Η έρευνα θα βασιστεί σε ερωτηματολόγιο, θα τρέχει όλο το μήνα Φεβρουάριο του 2023 και από τα αποτελέσματά της θα προκύψει αν τελικά η ανάπτυξη έργων ΑΠΕ είναι κοινωνικά αποδεκτή και αν από τα πιθανά ανταποδοτικά οφέλη ή και τη συμμετοχή των πολιτών με επενδυτικό μερίδιο στα έργα βελτιώνεται η στάση των τοπικών κατοίκων.

Οι πληροφορίες που θα δοθούν χειρόγραφα ή ηλεκτρονικά θα είναι ανώνυμες και αυστηρά εμπιστευτικές και όλη η έρευνα θα αποτελέσει εθελοντική προσπάθεια των μελών της RIVERVIEW PROJECT και μεταπτυχιακή διατριβή του Προέδρου της, χωρίς να έχει χρηματοδοτηθεί ούτε να έχει ανατεθεί από κάποιο δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα. Τα αποτελέσματα θα παρουσιαστούν το καλοκαίρι του 2023 σε εκδηλώσεις που σχετίζονται με τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του τόπου. Απαντήστε ηλεκτρονικά στον παρακάτω σύνδεσμο ή επικοινωνήστε μαζί μας για δια ζώσης συμπλήρωση ερωτηματολογίου. Η συνεισφορά σας θα είναι πολύτιμη για τη διεξαγωγή μιας ποιοτικής έρευνας.  Ευχαριστούμε!

 

👉     https://forms.gle/sfXwbgr1F7EbdA52A

 

 

Λεπτομέρειες

Αρχή:
01/02/2023 @ 08:00
Τέλος:
28/02/2023 @ 23:30
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, ,
Ιστότοπος:
www.riverviewproject.gr

Χώρος Διεξαγωγής

Αιτωλοακαρνανία

Διοργανωτής

Riverview Project
Τηλέφωνο:
+30 6948 125 496
Email:
info@riverviewproject.gr
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής
river-scroll-top