Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

NEA – ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

07/12/2021

riverview project-ethelontiki drasi katharismou

Στη σύγχρονη εποχή ο εθελοντισμός έχει καθιερωθεί ως ο θεσμός εκείνος, που συμβάλει στην αντιμετώπιση των κοινωνικών, οικονομικών και περιβαλλοντικών προβλημάτων και καλείται να αναδείξει τα κενά που δημιουργεί η αδυναμία του κράτους, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των μηχανισμών της αγοράς και να βοηθήσει στην επίλυση τους.

Στην περιοχή Βαλτί Αστακού του Εθνικού Πάρκου Λιμνοθάλασσας ΜεσολογγίουΑιτωλικού, περιοχή του οικολογικού δικτύου Natura 2000, τριάντα (30) εθελοντές από την “RIVERVIEW PROJECT ΚΟΙΝΣΕΠ“, την ομάδα “Save Your Hood”, το Σωματείο “Acheloos Grow Up και της ομάδας “Φίλοι του Πολιτισμού και της Φύσης Οινιαδών” μαζί με στελέχη του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων, εντοπίσαμε τις αδυναμίες αυτές και τιμήσαμε τη Διεθνή Ημέρα Εθελοντισμού και την Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους (5 Δεκεμβρίου) μαζεύοντας πενήντα πέντε (55) σακούλες με 6000lt απορρίμματα. Ο Δήμος Ξηρομέρου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων και με ένα απορριματοφόρο περισύλλεξε τα συγκεντρωμένα απορρίματα.

Με τη δράση μας αυτή θέλουμε να ευαισθητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και διατήρησης των οικοτόπων, αλλά και να τονίσουμε πως με τη συνεργασία όλων των φορέων της περιοχής μας μπορούμε να οδηγήσουμε την Αιτωλοακαρνανία στην Αειφόρο Ανάπτυξη.

Ευχαριστούμε τους χορηγούς μας για την εξασφάλιση της μετακίνησης μας με λεωφορείο από το Αγρίνιο στο σημείο της δράσης, τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων για την καθοδήγηση και την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού και τον κύριο Σπύρο Χουλιάρα-Ιστορικό, για τις πληροφορίες σχετικά με τον Εργατικό οικισμό Βαλτί και τη Γεωργική Εταιρεία Λεσίνι.

Κλείνουμε με το μήνυμα του Συντονιστή του Φορέα Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων, κ. Ιωάννη Σελιμά:

“Όχι στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Η φύση δε μπαίνει σε καραντίνα”

Χορηγοί της δράσης

ΜΕΓΑΣ ΧΟΡΗΓΟΣ
ALUXAL – ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΑΒΕΕ

ΧΟΡΗΓΟΙ
SG ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΑΒΕΕ
DEZAART
STALIKAS CONSTRUCTIONS OE

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
iaitoloakarnania.gr

 

 

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
07/12/2021
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
Ιστότοπος:
www.riverviewproject.gr

Χώρος Διεξαγωγής

Βαλτί Αστακού – Δέλτα Αχελώου
Αιτωλοακαρνανία 30001 Ελλάδα + Χάρτης Google
Phone
+306948125496
Προβολή ιστότοπου Χώρος Διεξαγωγής

Διοργανωτής

Riverview Project
Phone
+30 6948 125 496
Email
info@riverviewproject.gr
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής