Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΣΤΡΑΤΟΥ

6 Μαΐου @ 11:30 - 17:00

Την Δευτέρα 6 Μαΐου 2024, Αγρινιώτες ντόπιοι αλλά και ετεροδημότες επισκεφτήκαμε την λίμνη Στράτου όπου περπατήσαμε στην όχθη της με αφετηρία την πλατεία Σπολάιτας, απολαύσαμε την μαγική θέα στον Αχελώο και τα γύρω βουνά και ενημερωθήκαμε για την ιστορία της περιοχής. Ακούσαμε για τις εξελίξεις όσον αφορά τα προτεινόμενα έργα ΑΠΕ στην περιοχή και για τις δράσεις και προτάσεις της Riverview Project που στοχεύουν στην ανάδειξή της, όπου κάποιες από αυτές είναι το Riverview Festival, η Διαδρομή Φύσης και Πολιτισμού στην Λίμνη Στράτου και οι περιβαλλοντικές δράσεις προστασίας και αποκατάστασης στην λίμνη Τριχωνίδα το επόμενο διάστημα με το ΕΚΠΑ.

Εκφράσαμε τις ανησυχίες μας για τα πλωτά φωτοβολταϊκά τα οποία θα επιβαρύνουν περιβαλλοντικά τις τεχνητές λίμνες μας, θα αλλοιώσουν την μορφολογία της περιοχής και θα επηρεάσουν την όποια προσπάθεια για ήπια τουριστική ανάπτυξή της. Στην ενημερωτική εκδήλωση παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι της “Κίνησης Πολιτών για την Προστασία των βουνών της Αιτωλοακαρνανίας” όπου ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους για την νομική οδό που ακολουθούν ενάντια στις παρεμβάσεις στον Αχελώο και ευρύτερα.

Η απαραίτητη ενεργειακή μετάβαση από συμβατικά καύσιμα σε ΑΠΕ θα πρέπει να συμπλέει όχι μόνο με την ορθή χωροθέτηση αλλά και με την κοινωνική αποδοχή και συμμετοχή σε έργα και διαβουλεύσεις για την ενδυνάμωση της ενεργειακής δημοκρατίας.

Σας ευχαριστούμε όλους!

#riverview_project #acheloos #hiking #reunion #agrinio

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
6 Μαΐου
Ώρα:
11:30 - 17:00
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , ,
Ιστότοπος:
www.riverviewproject.gr

Διοργανωτής

Riverview Project
Τηλέφωνο:
+30 6948 125 496
Email:
info@riverviewproject.gr
Προβολή ιστότοπου Διοργανωτής

Χώρος Διεξαγωγής

Σπολάιτα
Σπολάιτα, Αιτωλοακαρνανίας Ελλάδα + Χάρτης Google
river-scroll-top