Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

ΥΔΩΡ ΤΟ ΖΩΝ – ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2023-2024

11/09/2023 @ 08:00 - 21/05/2024 @ 14:00

Το καλοκαίρι πέρασε χαρίζοντας στους περισσότερους από εμάς στιγμές χαλάρωσης και ψυχαγωγίας αλλά για κάποιους συνανθρώπους μας και για το περιβάλλον το καλοκαίρι αυτό αποτέλεσε μια σκληρή δοκιμασία μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές και τις πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Η κλιματική κρίση η οποία οφείλεται σε φυσικές διαδικασίες και σε ανθρώπινες δραστηριότητες μας δείχνει καθημερινά το σκληρό της πρόσωπο, τις αιτίες της οποίας πρέπει να αντιμετωπίσουμε για να αποφύγουμε τις χειρότερες επιπτώσεις της. Ειδικότερα η διαταραχή του υδρολογικού κύκλου είναι η πιο βασική συνέπεια του φαινομένου του θερμοκηπίου σύμφωνα με διακεκριμένους επιστήμονες.

Με αφορμή λοιπόν την ανάγκη ευαισθητοποίησης των ανθρώπων γύρω από “Τον Κύκλο του Νερού” και την προστασία των υδάτων και της βιοποικιλότητας της περιοχής μας, αλλά και ευρύτερα, διοργανώνεται μαθητικός διαγωνισμός δημιουργίας με την αρωγή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Αγρινίου και τίτλο “ΥΔΩΡ ΤΟ ΖΩΝ” στα πλαίσια των εκδηλώσεων του ετήσιου φεστιβάλ της Riverview Project Κοιν.Σ.Επ.

Πιο συγκεκριμένα, έπειτα από αίτημα του Κοινωνικού μας Συνεταιρισμού και την έγκριση της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, οι μαθητές όλων των τάξεων των Δημοτικών Σχολείων της Περιφερειακής μας Ενότητας καλούνται να ζωγραφίσουν εικόνες με θέμα “Τον Κύκλο του Νερού”, ενώ οι μαθητές από όλες τις τάξεις των Γυμνασίων-Λυκείων καλούνται να φωτογραφίσουν αντίστοιχες εικόνες.

 

Όλα τα έργα θα αξιολογηθούν από ειδική κριτική επιτροπή, θα εκτεθούν στο χωριό του Ματσουκίου κατά τη διάρκεια των θερινών διακοπών του 2024 και το ίδιο διάστημα θα πραγματοποιηθεί και η βράβευση των διακριθέντων, όπου θα δοθεί τιμητικός έπαινος.

Ο διαγωνισμός έχει προκηρυχθεί σε όλα τα προαναφερθέντα σχολεία από αρχές Σεπτέμβρη και δίνονται λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία υλοποίησης και περισυλλογής των έργων με καταληκτική ημερομηνία την Τρίτη 21 Μαΐου 2024.

Ας αφήσουμε τη δημιουργικότητα των παιδιών να μας ταξιδέψει σε έναν καινούριο, ελπιδοφόρο κόσμο μέσα από τη δική τους ματιά. Ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά και καλή δύναμη σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς!

 

Λεπτομέρειες

Αρχή:
11/09/2023 @ 08:00
Τέλος:
21 Μαΐου @ 14:00
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ετικέτες Εκδήλωση
, , , , , , , , , ,
Ιστότοπος:
www.riverviewproject.gr

Διοργανωτές

Riverview Project
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας
Δήμος Αγρινίου

Χώρος Διεξαγωγής

Riverview Festival