Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

NEA – ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

03/06/2022 - 05/06/2022

Δωρεάν

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν απο την Riverview Project Κοιν.Σ.Επ. σε συνεργασία με το Δήμο Αγρινίου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Η έκθεση μαθητικού διαγωνισμού διήρκησε τρεις ημέρες, απο τις 3 έως τις 5 Ιουνίου του 2022. Αρκετοί γονείς και παιδιά την επισκέφθηκαν στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου αφιερώνοντας επίσης χρόνο στα παιχνίδια που υπήρχαν διαθέσιμα για τους επισκέπτες.

Η εκδήλωση βράβευσης των έργων πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Ιουνίου στις 20:00 και τα βραβεία απονεμήθηκαν απο τους Αντιπεριφερειάρχη Ενέργειας, Περιβάλλοντος, Φυσικών Πόρων και Χωροταξίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κ. Δημητρογιάννη Λάμπρο, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Αγρινίου & Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Α., Κα. Παπαγεωργίου Μαρία και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του εικαστικού εργαστηρίου αλλά και υπευθύνου της πινακοθήκης του Δήμου Αγρινίου, κο Γαρουφαλή Χρήστο για τι τρείς συμμετοχές που διακρίθηκαν αντίστοιχα.

Η Riverview Project Κοιν.Σ.Επ. συμμετείχε επίσης στις εκδηλώσεις που συνδιοργανώθηκαν απο την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Δήμο Αγρινίου και την ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ Α.Μ.Κ.Ε. στη λίμνη Στράτου με αφορμή την Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα που στο επίκεντρό της φέτος ήταν ο ποταμός Αχελώος.

Πραγματοποιήθηκε συμβολική πεζοπορία στο φράγμα Στράτου και δενδροφύτευση στην Πλατεία της Σπολάιτας με θέα το μυθικό ποτάμι μας. Ποδηλάτες επίσης διέσχισαν την παλαιά γέφυρα Αχελώου στο Ματσούκι συνεχίζοντας την καθιερωμένη βόλτα τους με κατεύθυνση προς το Αγρίνιο. Η εθελοντική ομάδα Save Your Hood Agrinio καθάρισε συμβολικά για άλλη μια φορά τη γέφυρα Ματσουκίου.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις είναι αναγκαίες για την προστασία και την ανάδειξη του φυσικού πλούτου της περιοχής μας και του ζωοδότη Αχελώου μας, για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και το ζωντάνεμα της γης μας και την προώθηση των πλούσιων προιόντων που παράγει.

EUGREENWEEK

 

Λεπτομέρειες

Αρχή:
03/06/2022
Τέλος:
05/06/2022
Κόστος:
Δωρεάν
Κατηγορία Εκδήλωση:
Ιστότοπος:
www.riverviewproject.gr

Χώρος Διεξαγωγής

Αγρίνιο
Αγρίνιο, Αιτωλοακαρνανία 30100 Ελλάδα + Χάρτης Google
Phone
+306948125496

Διοργανωτές

Riverview Project
Δήμος Αγρινίου
Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας